Nordmaling tar emot ensamkommande flyktingbarn

Nu har ytterligare 11 kommuner skrivit kontrakt med migrationsverket för få att ta emot ensamkommande flyktingbarn, däribland Nordmalings kommun i Västerbottens län. Nordmaling kommer att erbjuda 10 stycken platser.

De flesta av de nytillkomna kommunerna ligger i Norrland, bland andra Kramfors, Sollefteå, Sundsvall och Luleå hör till de kommuner som nyligen bestämt sig för att också ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Men det är inte tillräckligt. Fortfarande fattas det runt 300 platser för att täcka behovet att ta emot barnen som kommer ensamma till Sverige.

Minst 15 kommuner till måste skriva på för att täcka behovet enligt Migrationsverket.

Under första halvåret i år skrevs 831 ensamkommande flyktingbarn in på Migrationsverket. Det är nästan en tre dubbling jämfört med samma period i fjol.

I och med att 11 nya kommuner nu tillkommit finns det 110 nya platser. Totalt finns det nu 283 platser för ensamkommande flyktingbarn runt om i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".