Allt fler pensionärer studerar på Folkhögskolor

Det råder ingen brist på sökande till folkhögskolorna. Förra året var det bästa sedan år 2000, och en rundringning visar att det ser ljust ut för framtiden också. De ofta nystartade seniorutbildningar har blivit extra populära på senaste tiden, det berättar Staffan Berglund som är rektor på Solviks folkhögskola.

Enligt en rundringning radio Västerbotten gjort bland länets folkhögskolor så  visar det sig att många har satsat, eller planerar att satsa, på speciella senior-utbildningar.

Förutom Solvik har bland annat Medlefors och Edelviks folkhögskolor nyligen startat seniorkurser som båda gått mycket bra, och på Vindelns folkhögskola planerar man för liknande verksamhet.

På folkhögskolan i Strömbäck har man dock inga planer på att starta seniorutbildningar då man, trots minskat söktryck på yrkesutbildningarna, säger sig ha tillräckligt mycket att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".