Ett års fängelse för försök till utpressning

Den 25-åriga man som sedan en månad suttit häktad misstänkt för bland annat misshandel dömdes idag vid Umeå tingsrätt till ett års fängelse för försök till utpressning.

Det var den 23e juni i år som 25-åringen misshandlade en manlig bekant och krävde honom på pengar och hemelektronik. Offret fick ta emot sparkar och slag mot huvudet. Efter misshandeln tog han sig hem och blev då uppringd av 25-åringen som hotade att sänka honom i en älv om han inte levererade pengar och elektronik.

25-åringen har tidigare dömts för många brott. Två dagar efter utpressningsförsöket dömdes han för en rad tidigare föreseelser, bland annat misshandel, stöld, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

För två år sedan dömdes han till fängelse i ett år och två månader för bland annat misshandel, övergrepp i rättsak, ofredande, dopingbrott och en rad andra brott.

25-åringen säger att han inte minns något av det som inträffat.

Förutom fängelse döms han att betala skadestånd på knappt 22.000 kronor till offret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista