Unga säljer sex via nätet

Svenska barn prostituerar sig via sexsajter och enligt citypolisens prostitutions och traffickinggrupp är problemet inte bara koncentrerat till storstäderna utan spritt över hela landet.

Nyligen hittade polisen svenska flickor som säljer sig på nätet.

Sajten de använder är svensk och enligt polisen har internet inneburit att fenomenet kan finnas i hela landet.  Problemet har ökat i takt med att internet och mobiltelefonin utvecklats.

- Det här är inget storstadsfenomen. Det finns över hela landet, säger Eva Karlenfors på citypolisens prostitutions och traffickinggrupp till tidningen Metro.

Enligt Umeå-polisens presstalesman Rolf Edström har polisen i Västerbotten inte upptäckt några sexsajter med barn eller unga under 18 år.

Däremot har polisen haft viss framgång med att upptäcka och åtala personer som sålt sex via sexsajter i länet men de personerna har alla varit över 18 år, säger Rolf Edström.

Polisen i Västerbotten är emellertid inte främmande för att det kan finnas sexsajter där unga är inblandade och bevakar därför ständigt nätet i jakt på sådan brottslighet.

- Nätvärlden är också en värld där polisen måste finnas och vi jobbar och spanar i den hela tiden säger Rolf Edström, polisens presstalesman till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista