Fler födda barn i Lycksele under sommaren

Det har fötts fler barn än det brukar på Lycksele BB under sommaren. Ett BB som hade kunnat vara stängt om inte barnmorskorna flyttat på sin semester för att lösa vikariebristen som uppstått på Universitets sjukhuset i Umeå.

Vid åtta tiden i morse föddes det senaste barnet på Lycksele BB som före sommaren hotades att stängas under fyra veckor på grund av att Norrlands universitetssjukhus i Umeå inte hade lyckats få fram tillräckligt många sommarvikarier och barnmorskorna i Lycksele behövdes i Umeå istället.

Men problemet löstes med hjälp av pengar. De barnmorskor som vanligtvis jobbar i Lycksele fick extra pengar för att skjuta på sina semestrar så att bemanningen i Umeå skulle lösas och Lycksele BB skulle kunna ha öppet.

- Något som har uppskattats av alla som blivit föräldrar på Lycksele BB i sommar, säger  barnmorskan Inger Rotstedt i Lycksele.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista