Åtal för misshandel på campingplats

En 46-årig man, bosatt i Norge, åtalades idag på förmiddagen i Skellefteå tingsrätt för grov misshandel efter att ha attackerat sin hustru på Skellefteå camping i mitten av juli.

Det som skulle bli en lugn och trevlig semester slutade med en brutal misshandel. Det var sent på fredagskvällen den 13 juli mitt i campingidyllen som den 46-åriga mannen attackerade sin hustru i vredesmod, både utanför och inne i den campingstuga de hyrt.

Enligt åklagare Kjell Jannesson drog mannen sin hustru i håret så hårt att en stor del av svålen lossnade på baksidan av hennes huvud. Skärrade campinggäster i stugorna intill blev vittne till händelsen och larmade snabbt polisen.

Mannen, som är bosatt i Norge, häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel men har varken kunnat erkänna eller bekräfta den råa misshandeln då han säger sig ha varit så kraftigt berusad att han ingenting minns av händelsen.

Kvinnan har legat på sjukhus hemma i Norge och det har varit oklart om hon skulle klara av att medverka vid rättegången på grund av de fysiska och psykiska skador hon fått, men enligt åklagare har kvinnan nu fått lämna sjukhuset och kommer att finnas på plats vid rättegången som inleds den 7 augusti vid Skellefteå tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista