Landstinget vill satsa på fler barnmorskor

I våras ville landstinget stänga BB i Lycksele över sommaren. Orsaken var att barnmorskorna i Umeå inte räckte till och då skulle barnmorskorna i Lycksele rycka in och hjälpa till var det meningen.

Trots turbulensen i våras löste sig situationen för barnmorskorna i länet och Lycksele behövde inte stänga. Det berodde på ett erbjudande som barnmorskorna i Lycksele sa ja till.

De erbjöds extra betalt för att skjuta på sina semestrar och på så sätt kunde BB i Lycksele alltså vara öppet under de fyra sommarveckor det var tänkt att det skulle vara stängt.

I framtiden hoppas Ann-Christin Sundberg, chef för den specialiserade sjukhusvården i länet, att bemanningsproblemen ska lösas genom en bättre grundbemanning.

Det har hittills varit svårt att rekrytera barnmorskor, men en ny kull utexamineras i januari och de kommer att anställas enligt Ann-Christin Sundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista