Dagbarnvådare önskas i Kittelfjäll

Att köra tio mil om dagen för att lämna sina barn på dagis. Det har föräldrarna i Kittelfjäll nu tröttnat på. i ett brev till Vilhelmina kommun skriver 6 föräldrarpar att de vill att kommunen ska anställa en dagbarnvårdare inför hösten.

Jenny Vesterberg är kittelfjällbo och tvåbarnsmamma menar att kommunen måste agera för att barnföräldrar ska kunna bo kvar.

Det är 2 och en halv mil mellan Kittelfjäll och förskolan i Dikanäs. Det blir 10 mil om dagen som föräldrarna som arbetar i Kittelfjäll måste köra för att få tillgång till barnomsorg. Vilket även blir långa resor för de små barnen.

Till hösten är det fem barn som behöver barnomsorg men redan nästa år kan antalet barn vara fördubblat.  På kommunen ska man nu bearbeta föräldrarnas skrivelse säger Roland Bång  t.f chef för kultur och utbildningsförvaltningen i Vilhelmina kommun. 

Det var det sviktande barn underlaget som gjort att kommunen inte satsat på barnomsorg men nu är det en babyboom på väg och till hösten är det fem barn som berörs men redan till nästa år kan underlaget ha fördubblats berättar Jenny Westermark eftersom många har nyss fått barn eller väntar barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista