Nu tar vi ansvar i Åsele, säger folkpartist

Enighet i socialnämnden gör att vi nu fattar svåra beslut om besparingar och tar ansvar för den försämrade ekonomin som bland annat tidigare socialchefen medförde.

Socialnämnden i Åsele har inte tagit sitt ansvar tidigare för den svåra ekonomiska situation man hamnat i. Det anser Folkpartiets Stefan Åhlin i Åseles socialnämnd.

Karolina Glavhammar som är verksamhetschef för arbetspoolen i Åseles socialtjänst sa på morgonen i P4Västerbotten att Socialnämnden inte tagit sitt ansvar och att det nu måste sparas pengar på grund av tidigare misstag. Det bekräftar alltså Åhlin.

Besparingarna innebär att mellan 20 och 30 arbetstillfällen hotas.

Stefan Åhlin, fokpartistisk representant i Åseles socialnämnd. säger att alla ledamöter känner ett ansvar när det gäller att reparera socialnämndens budget.

-Därför är vi alla i stort sett  eniga om besparingsförslaget, som ger ganska drastiska ingrepp i verksamheten, säger Stefan Åhlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista