Journalistförbundet varslar om arbetsblockad på Norra Västerbotten

Journalistförbundet varslar om arbetstidsblockad vid drygt 90 dagspressägda företag. Bakgrunden är att förhandlingarna om nytt kollektivavtal för journalisterna inom dagspressområdet legat nere sedan medlingen avbröts i mitten av juni.

Blockaden träder i kraft den 17 augusti och bland de arbetsplatser som berörs i första omgången finns Norra Västerbotten.

Stridsåtgärderna omfattar förbud mot förändring av fastlagt schema och arbetstidsblockad.

”Heltidsanställda vid de berörda företagen förbjuds att arbeta mer än åtta timmar per dygn och 40 timmar per kalendervecka alternativt åtta timmar per dygn och med det kortare ordinarie arbetstidsmått per vecka som gäller för medarbetaren som en följd av lokalt eller centralt avtal”, skriver SJF i ett pressmeddelande.

Vidare förbjuds medarbetare som inte arbetar efter fastlagt arbetstidsschema att utföra arbete mellan klockan 18 och 8 samt mellan fredag klockan 18 och måndag klockan 8. )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista