Skelleftekanotister med flyt och annan sport i länet

Skellefteåkanotisterna Johannes Barsk och Max Ed gjorde under helgen en stark debut i Vm-sammanhang. De kom på en åttonde plats i gårdagens A-final på K4 500 m vid VM i Tyskland.

Friidrott

Lena Aruhn från Ume FI blev igår svensk mästarinna på distansen 200 m vid SM-tävlingarna i Eskilstuna. Segertiden blev 24.43 och då var hade hon sju hundradelar i marginal till tvåan i loppet.

Damallsvenskan i fotboll

Regerande svenska mästarinnorna Umeå IK tog igår sin fjärde raka seger i serien genom att besegra Hammarby på bortaplan med 1-0. Ramona Bachman blev matchhjälte för Umeå, hon gjorde segermålet i den sjunde spelminuten.

Närmast för Umeå väntar final i Svenska cupen, den spelas på onsdag och man möter AIK på bortaplan.

Sunnanå SK i samma serie tog igår en poäng i den tuffa bortamatchen mot Linköping. Matchen slutade 2-2. Sunnanås matchhjälte blev Lina Johansson som fixade poäng till sitt lag genom en mycket sen kvittering på stopptid.

Umeå IK leder damallsvenskan och har fyra poängs marginal till tvåan Malmö. Det är just Malmö som väntar i nästa seriematch för Umeå. På lördag möts lagen på Gammliavallen. Sunnanå ligger kvar på femte plats i serien och har två poäng mer än 6:an Linköping.

Mera fotboll

I serien division 1 norra för damer, spelade serieledarna Umeå Södra oavgjort mot Älvsjö, 0-0 , på hemmaplan. Morön i samma serie tog sina första poäng på bortaplan genom att besegra Gideonsberg med 4-2. Anna Grefve var tvåmålsskytt för Morön.

Orientering

Vid helgens Norrlandsmästerskap i Hälsningland blev Umeå Oks Åsa Lindqvist mest framgångsrik av Västerbottningarna med två medaljer. På söndagens långdistans blev det en bronsplats i elitseniorklassen för damer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista