Skogaholms fel att bageriet gick i konkurs?

Idag tas första spadtaget för Skogaholms nya bakfabrik i Umeå. Samtidigt avslöjar idag Folkbladet historien om före detta snickaren Roger Magnusson i Sävar, som sadlade om och började baka och sälja glutenfritt bröd.
Skogaholms ville samarbeta och enligt Magnusson fick han såna löften från Skogaholms att han satsade allt vad han hade plus lånade pengar för att bygga ut verksamheten. Ett intyg från Skogaholms om framtida samarbete underlättade banklånet. Men när det nya bageriet stod klart i Sävar sa Skogaholms plötsligt adjö och Magnussons bageri gick i konkurs. Det här är Folkbladets huvudnyhet idag. Skogaholms Bröd anser att man inte har gjort något fel och att man bara lovat försöka marknadsföra det glutenfria brödet men att intresset inte varit tillräckligt stort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".