Minoritets- och urbefolkningskonferens avslutad

Igår avslutades den tre dagar långa minoritets- och urbefolkningskonferens som arrangerades på Gammplatsen i Lycksele. Och redan nu finns planer på en ny större konferens om två år säger Lorentz Åsdell Sjulsson, en av arrangörerna av årets konferens.

Igår (söndag) avslutades den tre dagar långa minoritets- och urbefolkningskonferens som arrangerades på Gammplatsen i Lycksele. Och redan nu finns planer på en ny större konferens om två år säger Lorentz Åsdell Sjulsson, en av arrangörerna av årets konferens.

Flera människor med olika ursprung samlades på Gammplatsen i Lycksele. Som en del av firandet av Lyckseles 400 års jubileum arrangerades en minoritets- och urbefolkningskonferens, på platsen där allt startade: Gammplatsen. Och det är just Lyckseles historia och ålder som gör att Lorentz Åasdell Sjulsson tror att platsen skulle passa perfekt som mötesplats för världens alla urfolk och minoriteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista