Vårdpersonal kräver arbetskläder

Personal och boende på äldrebondet Öregården i Örträsk, riskerar att bli sjuka eftersom personalen använder sina egna kläder.

På de egna kläderna kan bakterier följa med anställda hem istället för att stanna inom äldreboendet.

Och i våras drabbades äldreboendet av den resistenta bakterien MRSA.

Trots det köper kommunen inte in arbetskläder till anställda inom äldreomsorgen något Ingrid Fransson jobbar på Öregården i Örträsk tycker är fel.

Under våren har den resistenta bakterien MRSA förekommit på Öregråden i Örträsk. En bakterie som man inte vill ska sprida sig vidare. Trots det har personalen inga arbetskläder.

Istället får man använda sina egna kläder, kläder som helst ska tåla att man tvättar dom i 60 grader för att ta död på alla bakterier.

Men personalen i Örträsk är inte ensam Lycksele kommun erbjuder inte arbetskläder till sina anställda på handikapp eller äldre boenden som är i kommunens regi.

Katarina Viktorsson är moderat och vice ordförande i socialnämnden, Lycksele kommun och hon förstår personalen, men det saknas pengar

Kent Jönsson arbetar på kommunalarbetarnas fackförbund

och han tycker att kommunerna tänker fel då de inte köper in arbetskläder till vårdpersonalen av ekonomiska skäl.

20070816 17:51:19)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".