Konkurrens om gymnasieelever med affärsfokus

Med den privata fristående Thoren business school hårdnar kampen om gymnasieeleverna i Skellefteå - och det hårdnar mellan de kommunala och privata gymnasieskolorna för varje år.

När gymnasieeleverna gick till terminsstart i Skellefteå idag hade man tre samhällsprogram att välja mellan, två kommunala och en privat.

Den privata Thoren Business shool har satt samman ett samhällsprogram med specialinriktning på näringslivet och elva veckors praktik. Ett program med stor efterfrågan och fullsatt till sista plats.

Den kommunala gymnasieskolan i Skellefteå har dels ett renodlat samhällsprogram och ett specialutformat samhällsprogram sen tre år tillbaka, kallat Spectrum. Här finns 90 platser och tre inriktningar, två av dom friluftsliv, ledarskap och media och journalistik är fullsatta medan det finns tio platser kvar på skapande och kommunikation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".