Umeå på musikkartan

Satsning på bred front för att skapa musikindustri i Umeå. Fritidssysselsättning för unga och musikdistribution via Internet ska göra Umeå känt.
Bandbredd är namnet på ett projekt som ska sätta Umeå på musikkartan. Det hoppas iallafall Folkuniversitet, musikcentrat ORCA och Umeå kommun som står bakom bandbredd. Länstyrelsen har satsat 4,4 miljoner kronor i strukturfondspengar. Verksamheten ska drivas i tre steg. Breddverksamheten ska ske ute i sju stadsdelar i Umeå i samarbete med fritidsgårdarna. Där ska alla ungdomar ges chansen att pröva på att skapa musik. Nästa steg är att skapa ett musikens hus med studior och replokaler där musiker, men även ljudtekniker och musikproducenter ska få chansen att vidareutveckla sig och spela in och uppträda. Steg 3 i bandbredd är att starta ett skiv- och musikförlag som i första hand ska satsa på Internet för att distrubuera musiken. Förutom att ge Umeås ungsdomar en meningsfullare fritid är målet med Bandbredd att det ska byggas upp en musikindustri som ska ge jobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista