Dementi om Skellefteås brister i hjärtsjukvården

En kraftig dementi kommer nu från Skellefteå lasarett över att Riks HIA - det nationella kvalitetsregistret förf sjukvården - ger Skellefteå lasarett en jumboplacering när det gäller patienternas chanser att överleva efter en hjärtinfarkt om de behandlats där. De uppgifterna publicerades igår.

Professor Kurt Bohman på medicinkliniken vid Skellefteå lasarett säger att Riks HIAs siffror är klart missvisande. Vad gäller dödlighet ligger Skellefteå på en mycket bra placering i riket säger Kurt Bohman.

Nu är frågan varför lasarettet fått så dåliga reslutat vad gäller kvalitetskriterierna det dvs hur patienten behandlas. Det skall man utreda.

Han tillägger att Västerbotten är det län som har den snabbaste förändringen just nu av medellivslängden och att det beror på en mycket gynsamm utveckling vad gäller överlevad bland akut hjärtsjuka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista