Fotboll: Resultat från länets lägre serier

Hör följer resultat från helgens matcher i länets lägre serier.

Division 2 Norrland
Ersboda fortsätter kampen med IFK Luleå om seriesegern i division 2 Norrland för herrar och platsen i division 1 nästa säsong. I lördags blev det seger för tabelltvåan Ersboda i derbyt mot Umedalen med 4-1. Målskyttar för Ersboda var Mattias Öster Waara, Johan Nordell och Kennet Andersson. Johan Larsson gjorde Umedalens mål.

Samtidigt som Ersboda vann mot Umedalen, vann serieledarna IFK Luleå mot Infjärden med 3-2. Därmed är det fortsatt en poängs skillnad mellan IFK Luleå och Ersboda när två omgångar återstår av serien.

Seriesegrarna går upp till division 1 och tabelltvåan får fortätta att spela i division 2 nästa säsong.

Ersboda har kvar att möta Infjärden på hemmaplan och Anundsjö på bortaplan, och IFK Luleå ska möta Anundsjö på hemmaplan och Robertsfors på bortaplan.

Holmsund förlorade bortamatchen mot Anundsjö med 5-2. Målskyttar för Holmsund var Rikard Bojang och Fredrik Wennebro.

Skellefteå ligger fyra i serien, 1 poäng före 6:an Holmsund. Umedalen är åtta och Robertsfors ligger nia ovanför kvalstrecket. Två omgångar återstår av serien.
Division 3 mellersta och norra Norrland
Mariehem blev i helgen klara för spel i division 2 nästa säsong. Detta efter seriesegern i division 3 Mellersta Norrland. Avgjörande kom i säsongens näst sista omgång, i den rena seriefinalen mot Svartvik på bortaplan på lördagen. Mariehem vann med 3-2, målskyttar för laget var Robin Arestav med två mål och Robin Nilsson med ett mål.

Lycksele har säkrat kontraktet för fortsatt spel i division 3 nästa säsong. Laget vann lördagens match mot Alnö på hemmaplan med 3-0. Målskyttar för Lycksele var Fredrik Fjällström med 2 mål och Kristoffer Ejebro med ett mål.
I serien division 3 norra Norrland hade Sunnanå på lördagen chans att säkra kvalplatsen om spel i division 2 nästa säsong. Men det blev förlust för Sunnanå i den viktiga matchen mot Notviken med 2-0. Sunnanå ligger kvar på andra plats och kvalplats, men nu jagar tre lag bakom, alla med två poäng mindre än Sunnanå. Vilket lag som tar kvalplatsen avgjörs i den sista omgången som spelas nästa helg. Piteå är är redan klara seriesegrare.

Malå som kämpar för nytt kontrakt i serien, vann matchen mot Ohtana/Apua med 4-3. Målskyttar för Malå var Joel Stenlund, Jesper Eriksson, Joakim Johansson och Lars Vikberg. I tabellen ligger Malå på nedflyttningsplats.

Morön som också spelar om nytt kontrakt i serien, spelar på söndagen mot seriens näst sista lag, Polcirkeln/Svanstein på bortaplan. Inför dagens match ligger Morön på kvalplats, fyra poäng efter Notviken som ligger ovanför kvalstrecket. Morön har samma poäng som Malå som ligger under kvalstrecket, men Morön har bättre målskillnad.

Division 4 Västerbotten norra och södra
Bureå blev seriesegrare i division 4 Västerbotten norra. Laget är klara för spel i division 3 nästa säsong. Detta efter segern i den direkt avgjörande matchen mot Betsele på lördagen. Bureå bröt Betseles segersvit med 6 raka vinster och vann matchen med 2-0 på bortaplan.

Sandåkern är sedan tidigare klara seriesegrare i division 4 Västerbotten södra, och därmed också klara för spel i division 3 nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista