Åldrande i Lycksele ämne för debatt

Att åldras i Lycksele är det mest intressanta ämne som Lyckseleborna kan tänka sig att höra politikerna debattera. Det kom fram vid en omröstning tidigare i år.

Och igår var det dags för två timmars debatt och diskussion efter fullmäktigesammanträdet.

Bengt Viklund var en av de som var där och han tycker att ämnet var angeläget:

Det var premiär för både politiker och åhörare med en politikerdebatt där ämnet valts av medborgarna. Och kanske var det också första gången som det var dubbelt så många åhörare än politiker när fullmäktige debatterade. Ämnet, att åldras i Lycksele, fick överlägset flest röster när kommunen tidigare i år hade en omröstning. Totalt var det 338 personer som röstade, de flesta liksom Bertil Viklund, via talongen i lokala annonsbladet men också ett antal via webben.

Och politikerna tog chansen att berätta hur de tycker att det borde vara att åldras i Lycksele - maten, ett centralt seniorboende och privatiseringar var några frågor som diskuterades. Politikerna är relativt överens om hur det borde vara men utifrån vilket parti de representerar så ser vägen dit lite olika ut, det säger Christer Ekbäck socialdemokratisk ordförande i socialnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista