Framgångsrikt arbete i Lycksele mot droger

Satsning på missbruksvård i Lycksele ger resultat...det visar en rapport som beroendeenheten ”Nya Steget” ska presentera för socialnämnden nästa månad.

- Det är många som söker upp oss och vi har fått en väldigt bra start. Om det fortsätter så här kommer behovet av institutionsplatser att minska de kommande åren, säger Björn Skånberg, enhetschef för beroendeenheten ”Nya Steget” i Lycksele.

Att minska behovet av institutionsplatser är en av verksamhetens mål. Andra mål är att komma till rätta med missbruksproblematiken i Lycksele kommun och speciellt då i ett förebyggande arbetet med att möta missbruket på ett tidigt stadium, säger Björn Skånberg.

- Ungefär hälften av de som kontaktat ”nya steget” har sökt för narkotikamissbruk och andra hälften för alkoholmissbruk men det är också allt fler spelmissbrukare som kontaktar ”nya steget”, säger Björn Skånberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista