Värdetransportföretag förlorar tillståndet

Det är Länsstyrelsen som drar in tillståndet för Sveriges största värdetransportföretag, Loomis, från och med den sista februari nästa år.

Orsaken är allvarliga brister i utbildningen av personalen hos företaget som sköter majoriteten av värdetransporterna i landet.
-Jag förutsätter att stadsmakten garanterar att det finns pengar ute i samhället, annars vore det en katastrof, säger Clemens Wantschura utvecklingschef för Sveriges hotell och restaurangföretagare.
Svensk handels säkerhetschef, Dick Malmlund, tycker att det är bra att myndigheterna reagerar, men säger att ett stopp av värdetransporter skulle kunna slå hårt mot handeln med tomma bankomater och stora kontantbrister i butikerna.
Loomis vd säger i ett pressmeddelande att de kommer att överklaga Länsstyrelsens beslut och anser att de redan idag uppfyller gällande krav.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista