Skellefteå AIK numret större

Skellefteå AIK tog första segern i sin ombyggda arena. Laget var minst ett nummer större än Frölunda. Skellefteå AIK vann gårdagens elitseriematch mot Frölunda med 3-1. 

Matchen slutade 3-1 (1-0, 0-0, 2-1).
– Extra skönt att vi äntligen kunde få vinna hemma, tyckte Skelleftetränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson.

I premiären kallades Skellefteå spelare för skolpojkar av sin tränare, efter den svaga inledningen mot HV 71 i Skellefteå Kraft Arena. Det hade laget tagit till sig och bjöd på en helt annan inställning under lördagseftermiddagen.

Radade upp chanser
Laget radade upp chanser mot Frölunda och målvakten Ari Ahonen och borde ha tagit ledningen vid flera tillfällen. Ledningsmålet kom, men det kom lite ologiskt. I spel med en man mindre, passade Christoffer Norgren fram Erik Forssell, som gjorde 1-0. Det var Forssells första mål i elitseriesammanhang.
– Visst är det kul att göra mål, men viktigast är att vi vinner matchen, tyckte Forssell.

Så tänkte i stort sett hela laget. Frölunda hade det väldigt jobbigt under större delen av matchen. Skottstatistiken gav en bra bild av det, 34-22 till Skellefteå. I inledningen av andra perioden förde dock Frölunda matchen, men Skellefteå tog över och var hela tiden nära att utöka ledningen. Målvakten Ahonen var enda anledningen till att Frölunda fortfarande var med fram till tredje perioden.
– Jag är imponerad av Skellefteå. Intensiteten i den här matchen var till och med högre än i premiären, sade Frölundatränaren Per Bäckman.

Skellefteås frejdiga offensiv gav till slut utdelning på nytt, när Pontus Petterström kunde raka in pucken på en retur med drygt åtta minuter kvar av matchen.

Lite nerv i slutet
Frölunda gjorde ett ambitiöst försök att komma ikapp och lyckades till viss del. Jonas Nordqvist gav nerv åt matchen, när han reducerade med drygt fem minuter kvar.
– Fast jag tycker inte att vi fick det där riktiga trycket ändå, menade Bäckman.

Helt logiskt fick Skellefteås stjärnförvärv, Lee Goren, avgöra tillställningen när han la in 3-1 i tom kasse inför drygt 5 000 åskådare.
– Det är inte bara skönt att vi vinner, utan även på sättet vi vinner, tyckte Johnsson.

I Skellefteå var många spelare framträdande. Lee Goren som målskytt, hela försvaret och sista utposten Andreas Hadelöv.

I Frölunda var Ari Ahonen ganska ensam om att ha en riktigt bra dag.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista