Industriarbete lockar

Kvinnor som jobbar inom barn och äldreomsorgen i Vindeln är trötta på låga löner och dåliga arbetstider. Och allt fler kvinnor söker sig till industrin för att få bättre villkor. Det är iallafall vad företaget Indexator märkt av och aldrig tidigare har det varit så många kvinnor som nu som har sökt spontant, utan att företaget annoserat det säger personalchefen Jeanette Nordström.

Av Indexators idag ungefär två hundra anställda så är ett trettiotal kvinnor men dom blir fler och företaget har också som ambition att anställa fler kvinnor det säger Jeanette Nordström.

Undersköterskan Jessica Granström som jobbat inom kommunens äldreomsorg lämnade sitt jobb för att få högre lön och bättre arbetstider och som enda tjej bland sjutton anställda så trivs hon bra på det lilla industriföretaget Vimek i Slipstensjön.

Att veta när man slutar och att få ut fem tusen kronor mer i månaden det var det som fick Jessica Granström att ta jobbet som logistikansvarig på Vimek.

- Att ta emot varor och sortera dom i fack betalar sig bättre än att jobba med människor,säger Jessica Gramnström.

På Indexator tjänar outbildade montörer flera tusen mer än en utbildad undersköterska. Ingångslönen för en outbildad montör är 19 000 kronor på Indexator det säger Jeanette Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista