Många våldtäktsförsök i Skellefteå

Sedan början av juni har fem kvinnor utsatts för våldtäktsförsök i olika delar av centrala Skellefteå. Det väcker givetvis frågor om centrala Skellefteå är en osäker miljö för kvinnor att vistas i under kvällar och nätter.

Den senaste händelsen inträffade sent i lördags kväll i stadsdelen Anderstorp. En man hoppade fram från ett buskage och överföll en 25 årig kvinna på hemväg , och enligt polisen har kvinnan kunnat lämna ett utförligt signalement på mannen.

Av dom fem anmälda händelserna sedan början av juni så har polisens utredningar hitills lett till att två män häktats.

En man är misstänkt för våldtäktsförsöket vid Skellefteå lasarett i början av augusti, och en annan man är misstänkt för sexuellt ofredande.

Men i dom övriga tre fallen, bla det som inträffade i lördags, finns än så länge inga misstänkta. Polisen ser heller inga direkta samband mellan händelserna.

Men Kjell Pettersson vid skellefteåpolisen tror att man kanske måste ändra belysningen på de ställen där våldtäktsförsöken begåtts för att kvinnor ska känna sig säkrare i Skellefteå.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".