Flyktingar får bo på havsbad

Migrationsverket har idag stora problem att hitta bostäder åt det ökande antalet asylsökande flyktinngar.

Skellefteå tar idag emot drygt 700 flyktingar men platserna räcker inte till och nu har Byske Havsbad blivit tillfälligt boende för nyanlända flyktingar.

Migrationsverkat har i dag fullt upp med att hitta bostäder åt alla asylsökande. Hittills i år har närmare 27.000 personer sökt asyl i Sverige, vilket redan är 3.000 fler än alla asylsökande under fjolåret.

För att lösa den akuta problemet med boende får de asylsökande nu tillfälliga platser på vandrarhem, stugbyar och hotell runt om i Sverige. Den stora strömmen kommer främst från Irak där läget bedöms som problematiskt, andra stora grupper av asylsökande kommer från Somalia och Afghanistan.

Skellefteå tar idag emot 738 flyktingar, utöver de tillfälligt placerade i Byske, mer kan man inte ta emot i dagsläget, och nu vänder Migrationsverker blickarna mot intillliggande kommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".