Tre utvisas efter stöldturné

De tre personerna, två män och en kvinna, som i augusti anhölls i Umeå misstänkta för stöld har nu dömts i Umeå tingsrätt.

De två männen döms till tre månaders fängelse, medan kvinnan döms till villkorlig dom och dagsböter. Samtliga tre ska utvisas ur landet.

Det var i augusti i år som dom två männen, 26 och 27 år gamla, och kvinnan, 47 år gammal, gav sig ut på en stöldturné längs norrlandskusten. Dom åkte i två bilar från sundsvall längs E4an norrut och längs vägen stannade dom på bensinmackar och stal cigaretter och snus. Framme i Umeå besöktes ett flertal butiker där sällskapet stal tv-spel, mobiltelefoner och parfym med hjälp av foliepreparerade väskor.

Då dom två männen varit drivande i brotten och då dom är tidigare dömda för stöld, döms dom till fängelse. Kvinnan får villkorlig dom och dagsböter. Samtliga dömda ska dock utvisas ur landet då tingsrätten anser att deras levnadsförhållanden kan leda till fortsatt brottslighet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista