Ge stöd till unga våldsoffer

Ett stödcentrum för unga brottsoffer saknas i Umeå, det sa Ann Hellströmer, socialarbetare på gårdagens Temadag ”våldets offer, vems ansvar” i Umeå.

Ann Hellströmer startade 1999 ett första Stödcentrum för unga brottsoffer i Stockholm och hon säger att samhället vinner mycket genom att stötta brottsoffren.

Stödcentrum för unga brottsoffer är ett av de goda exemplen som det berättas om när utbildningsdagen med fokus på frågan ”våldets offer - vems ansvar?”, för sjätte gången arrangerades av Brottsoffermyndigheten och Umeå kommun.

Stödcentrum vänder sig främst till barn och ungdomar i åldrarna 7 till 20 år som utsatts för olika former av gatuvåld, olaga hot eller övergrepp i rättssak.

Ann Hellströmer har arbetat både med brottsoffer och med kriminella ungdomar och säger att samhället också måste ta ett ansvar för gärningsmännen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista