Innebandy: Dubbla förluster för seriejumbon Skellefteå i helgen

Skellefteå IBF:s två bortamatcher i Damelitserien i helgen resulterade i två förluster. På lördagen vann Pixbo med 7-2 (2-1, 4-0, 1-1) och söndagens möte mot IBC Engelholm slutade 4-2 (0-1, 2-0, 2-1) till hemmalaget.

Serietvåorna Pixbo Wallenstam var ett alldeles för tufft motstånd för Skellefteå, som var det sämre laget matchen igenom. Målvakten Karolina Edin förhindrade dock att siffrorna blev större, Pixbo hade totalt 53 skott på mål. Målskyttar för Skellefteå var Josefin Lundqvist och Emelie Marklund.

Mot Engelholm spelade Skellefteå mycket bättre och tog ledningen i den första perioden genom ett mål av Emelie Marklund. I slutet av den första perioden hade Skellefteå också möjlighet att koppla grepp om matchen genom ett straffläge, men Emelie Marklund missade straffen.

Efter straffmissen gick det bara utför för Skellefteå och Engelholm kvitterade och tog ledningen två gånger innan Loella Lundmark reducerade drygt två minuter in i den sista perioden. Åtta minuter senare punkterade dock Engelholms Juliana Jönsson matchen med sitt 4-2-mål. Karolina Edin fick mycket att göra i målet och räddade totalt 37 av 41 skott.

Skellefteå ligger efter fem matcher spelade sist i Damelitserien.