Södertälje tog andra bortapoängen

Södertälje tog på torsdagen sin andra poäng på bortais genom att skridskostarka Skellefteå stoppades genom tätt spel i mittzon.

I en jämn match som gick till förlängning var oavgjort, 1-1, rättvist.
– Vi var värda bättre utdelning i första perioden, där kunde vi ha avgjort, sade Södertäljes tränare Leif Strömberg.

Första perioden var ingen höjdare för hemmalaget.
– Inte bra, vi fick vara glada att det bara stod 1-0 till dem.

Oddsen talade emot nykomlingarna Södertälje med bara en poäng på bortais efter tolv omgångar. Skellefteå som hade vunnit fem matcher av sex på hemmais var klara favoriter.

Men Södertälje hade gediget försvarsspel och spelade rätt i mittzon vilket tog udden av Skellefteås, vanligtvis, fina skridskoåkning.

Liksom tidigare hade Södertälje problem med effektiviteten i målskyttet, men nu var Skellefteå inte bättre.

Krångel
– Man har berömt vårt defensiva spel och klagat på vår effektivitet framåt, men vi jobbar med att förbättra målfabrikationen. Vi måste fortsätta med att försvara oss med fem spelare och anfalla med fem spelare sade Leif Strömberg.

Hemmalaget krånglade till spelet allt för ofta. Det blev något bättre i andra perioden och ytterligare lite bättre i tredje.
– Vi sköt 54 skott på mål och jag tycker att vi borde ha satt någon eller några fler, sade Per-Erik Johnsson.

Södertälje gjorde en bra match trots att flera spelare fanns på skadelistan, bland annat fick Per Hallin kasta in handduken före match.

Linus Videll var en av Södertäljes farligaste anfallsvapen. Linus Klasen, som gjorde sitt första mål var också till sin fördel i offensiven. Defensivt finns inte mycket att klaga på för Södertäljes del.

Inte tillfreds
Skellefteåspelarna var nog inte riktigt tillfreds med sina insatser.

Båda målvakterna skötte sig utmärkt, Södertäljes Björn Burling och Skellefteås Andreas Hadelöv. Matchen hade dock en karaktär som gjorde att deras insatser såg mer avgörande ut än vad de var.

I Skellefteå var topparna tunge och pucksäkre Lee Goren, samt backen Fredrik Lindgren

Anders Edholm/TT