Små ekonomiska skillnader i skuggbudget

Allt kan bli bättre menar Allians för Skellefteå som idag presenterade sin skuggbudget där fokus ligger på äldrevård, skola och integration.

Till barn- och grundskolenämnden vill alliansen skjuta till 15 miljoner kronor utöver budgetberedningens förslag för nästa år.

-Skellefteå ska få en skola i den absoluta Sverigetoppen, säger Helena Lindahl, gruppordförande för centerpartiet

Förutom de 15 miljoner extra som allianspartierna vill ge till skolan var det mycket små ekonomiska skillnader i skuggbudgeten jämfört med budgetberedningens förslag (s, mp, v). Det handlar snarare om vilka inriktningar som ska prioriteras.

Alliansens tidigare krav på höjt uttag ur Skellefteå kraft är redan genomfört då alla partier kommit överrens om ett årligt uttag på fyra procent från det egna kapitalet.

Vad gäller äldre- och handikappomsorgen har alliansen redan presenterat en nystartskommission för att komma tillrätta med dagens problem, det handlar om profilerade boenden och att låta fler vara med och driva äldreboenden.

Alliansen vill också satsa mer på integrationen i Skellefteå. I framtiden väntas ett stort antal flyktingar och mottagandet bör ses som en tillgång snarare än en belastning

- Vi måste ta tillvara deras yrkeskunskaper på ett bättre sätt, särskilt med tanke på befolkningsutvecklingen med allt fler äldre, säger Helena Lindahl, (c).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".