Låt arbetsförmedlingarna ta över

Länsarbetsdirektör Lena Jatko tycker att det är en bra ide att låta arbetsförmedlingarna ta över ansvaret att rehabilitera långtidssjukskrivna.
Idag är det försäkringskassorna som gör det, och bara åtta procent av de långtidssjukskrivna får rehabilitering. Dessutom använder inte försäkringskassorna alla pengar som finns för att rehabilitera landets 200 000 långtidssjukskrivna. De hinner inte. Lena Jatko tror att det blir bättre om arbetsförmedlingarna tar över och rehabiliterar de långtidssjukskrivna som har jobb: -Det är bra om det blir en myndighet som har hand om helheten så att ingen far mellan stolarna, säger Lena Jatko Iden kommer från arbetslivsminister Hans Karlsson och målet är att arbetsförmedlingarna ska ta över rehabiliteringen av långtidssjukskrivna redan till halvårsskiftet från försäkringskassorna. -Jag tror att det kommer att fungera mycket bättre, säger Lena Jatko. Men får vi det som ett uppdrag så måste vi också få pengar till folk. Vi klarar inte av uppgiften utan att få tillskott på förvaltningsanslag, säger Lena Jatko till P 4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".