Prispress av bemanningsläkare välkomnas

Förslaget om att landstingen ska göra en gemensam bojkott av inhyrda läkare, välkomnas av Södra lapplands sjukvårdsdirektör Jan-Erik Köhler.
Det är Landstingsförbundet ordförande (s) Lars Isaksson som till dagens eko framfört förslaget om en gemensam bojkott av läkare från bemanningsföretag. Jan-Erik Köhler säger till P4 Västerbotten att en bojkott skulle slå undan marknaden för bemanningsföretagen och tvinga läkarna att ta vikariat eller anställning. Under 2002 kostade det 10 miljoner för Södra lapplands sjukvård att anlita inhyrda läkare. Ungefär lika mycket kostade det Skellefteå sjukvård. Landstingsrådet Lewi Bergström (s) säger till P4 Västerbotten att det redan nu görs en hel del för att minska kostnaden av inhyrda läkare. Umeå sjukvård har sedan tidigare förbjudit inhyrda läkare och tillsammans med Norrbottens, Jämtlands och Västernorrlands landsting gör Västerbottens landsting en gemensam upphandling av läkartjänster från bemanningsföretag. I den gemensamma upphandlingen så anses priset vara det viktigaste. Upphandlingen ska vara klar i början av februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".