Fler drograttfyllerister upptäcks

Polisen tar allt fler narkotikapåverkade förare i trafiken. Fler upptäcks när polisen lärt sig nya arbetsmetoder, men det kan också bero på att fler faktiskt kör narkotikapåverkade.
Anmälningarna har ökat stadigt de senaste åren. Och preliminära siffror för 2002 visar på en ytterligare ökning. Att fler anmäls beror framför allt på polisens ökade kunskap om narkotikapåverkade förare, och på polisens nya arbetsmetoder. Örjan Brodin på Rikspolisstyrelsen berättar att det främst handlar om att undersöka den drogmisstänktes ögon. Han säger att det brukar vara så att nya arbetsmetoder och ökade kunskaper medför att man upptäcker fler brott. Örjan Brodin tycker att det är svårare att uttala sig om fler drogpåverkade människor kör omkring på våra vägar. - Det kan ju finnas ett samband. Narkotikan ökar ju i samhället i stort så man kan väl ana att det även ökar i trafiken, säger han till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".