Osäkerhet för FK-anställda

Det är oklart vad som händer med en fjärdedel av länets 400 anställda vid Försäkringskassan, när myndigheten omorganiseras nästa år.
– Det är ett drygt hundratal som i dagsläget inte vet var de ska jobba, säger Karin Boman, personalchef, Försäkringskassan.

En fjärdedel av länets personal vet alltså inte om de har ett jobb att gå till och inte heller var de i så fall ska arbeta om de får behålla jobbet. För en del kan det bli en rätt stor omställning och för de i inlandet en lång väg till jobbet om det blir så att de placeras i Umeå eller Skellefteå.

Karin Boman arbetar just nu med att placera Försäkringskassans medarbetare i den nya organisationen. Hon säger att det positiva är att Försäkringskassan i Umeå kommer att ta över tandvården och att Skellefteå får ett nationellt försäkringscentra därför kommer en stor del av personalen att kunna placeras där. Dessutom kommer det att finnas servicekontor i Lycksele och Vilhelmina.

Men det är i inlandet osäkerheten är störst, där är ett 20-tal medarbetare ännu inte är placerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".