Pengar till dåliga vägar

87 miljarder kronor kommer att satsas på att rusta upp dåliga vägar. Det är en av nyheterna i regeringens och vänsterpartiets förslag till hur mycket pengar som ska satsas på vägar och järnvägar. Totalt satsas 150 miljarder på underhåll av vägar och järnvägar, där större delen går till just vägarna, till exempel går 17 miljarder till tjälsäkring av vägar.
Vägar som ska byggas ut och förbättras är riksväg 45 genom Dalarna och Jämtland, E 4:an genom Sundsvall och E 12:an här i länet. Men både Vägverkets och Banverkets ledningar är bekymrade över att anslagen för drift och underhåll är för låga för de närmaste tre åren. Att Botniabanan ska byggas är nu klart. Men något klartecken för en förlängning norrut, en norrbotniabana, finns inte med i infrastrukturpropositionen. Näringsministern sa att man däremot ska förbättra järnvägen längs kusten längst upp i norr.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".