Föräldratelefon läggs ner

Nu läggs föräldratelefonen i Skellefteå ner, intresset har varit för klent. Varför så få föräldrar har ringt kan man bara spekulera om säger socialsekreteraren Kristina Forslund.
Tonårsföräldrar som oroar sig för narkotika och annat fick en föräldratelefon att ringa och få stöd och råd genom. Måndag kvällar mellan 18:00 och 21:00 fanns socialtjänsten till hands. Behovet såg socialtjänsten under 2001 och början av 2002 då handläggarna fick många samtal från oroliga föräldrar. Efter 20 måndagar kan socialtjänsten konstatera att servicen inte efterfrågats - bara fyra samtal har man fått och nu läggs föräldratelefonen ner. Föräldratelefonen har marknadsförts i lokala tidskrifter och tidningar, men kanske inte räckte. - Vi har haft en tanke om att vi kanske marknadsfört den här telefonen för dåligt, säger Kristina Forslund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".