Handikapporganisation riskerar konkurs

Två anställda på handikappföreningarnas samarbetsorganisation, HSO i Vilhemina kan bli utan lön. Föreningen riskerar nu konkurs och har vänt sig till kommunen för att få hjälp.
På grund av dålig ekonomi sa HSO i Vilhemina i oktober upp sina två anställda och det ekonomiska läget är idag så dåligt att HSO Vilhemina riskerar att försättas i konkurs, det säger HSOs ordförande i Vilhemina Malin Eliasson till P4 Västerbotten. De anställda Margareta Holmgren och Viviann Lidqvist sköter det adminastrativa arbetet för 12 handikappföreningar i Vilhemina. En stor del av deras lön är lönebidrag, 13 700 kronor, som betalas av länsarbetsnämnden och kommunen. Resten, drygt 6 000 kronor i månaden, betalas av HSO Vilhemina. Birgit Högberg, HSO-ordförande i länet, säger att HSO centralt inte har mölighet att stötta ekonomiskt, enligt henne är det statens ansvar att lönebidraget höjs och att kommunerna tar ett större ansvar. I veckan ska politikerna i Vilhemina diskutera frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".