Varför är nyckelfrågan om droger

- Det drogförebyggande arbetet måste starta redan med ungdomarna, säger den thailändska narkotikapolisen Chaiya. Det viktigaste är att ta reda på varför de använder droger.
Som specialist från området som kallas den Gyllene Triangeln har narkotikapolisen Chaiya (schaia) kommit till Västerbotten. Och det för att se hur vi arbetar med drogförebyggande åtgärder här i Sverige jämfört med hemlandet Thailand. - Det är hos ungdomarna som alla svar finns. Ungdomarna vet vem i deras närhet som använder droger och också varför. När vi vet Varför, kan vi sluta ställa alla andra frågor, menar Chaiya som bjudits in av nykterhetsrörelsens bildningsförbund. Chaiya har träffat skolungdomar för att prata om droger, och lyssna till vad de hade att säga. Han har också träffat polis och föredetta drogmissbrukare i länet. En av de som var där och lyssnade på Chaiya var Ingemar Nykvist från föreningen KRIS, Kriminellas rätt i samhället. Han håller med om att det är information till de unga som är det viktiga i arbetet med att minska droganvändningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista