Resultatlöst sökande efter skidåkare i lavinområde

Nu på morgonen intensifierar polisen spaningarna efter en 28-årig man från Skellefteå som tros ha dragits med i en lavin i Vittjåkksfjällen, en mil väster om Arvidsjaur. 28-åringen skulle åka off-pist i området och när han inte kom hem larmade anhöriga polis.
Polisen påträffade på söndagskvällen mannens bil parkerad. Polisen kunde då konstatera att mannen sökt sig bort från de pistade slalombackarna och sökt sig till ett brant och oländigt parti för att åka off-pist. - Det har gått en 200 meter bred flaklavin i området, sa polisens insatschef Mats Åman inatt. Det finns spår in i området där lavinen gått. Hela natten har polis, lavinhundar och militärhelikoptrar sökt efter mannen. Nu på morgonen sätts fler lavinhundar in i sökandet liksom 60 värnpliktiga från K4 i Arvidsjaur. Polishelikoptrar söker också av området utanför lavinen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".