För mycket gnäll mot Danish Air Transport

Rikstrafikens generaldirektör Kjell Dahlström tycker att det har varit för mycket känslomässigt gnäll om småsaker som dåligt kaffe och macka på planet, till exempel.
Danish Air Transport som flugit mellan Stockholm Arlanda och flera orter i norra Norrlands inland sen slutet av oktober har haft för små plan, för få billiga biljetter och för ofta varit för sena. Kritiken har varit dräpande, både mot DAT och mot statliga Rikstrafiken, som gjorde upphandlingen. DAT slutar flyga i vår och Rikstrafiken ska nästa gång vara nogrannare med att kräva bättre biljettsystem. På vissa punkter har det danska bolaget visst brutit mot avtal, men man måste ge dem en chans, säger Rikstrafikens generaldirektör Kjell Dahlström som tycker. Han tycker det har varit för mycket känslomässigt gnäll om småsaker som dåligt kaffe och macka på planet till exempel. Kritiken har varit falsettartad, affekterad och kontraproduktiv, säger Dahlström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".