Porr på polisfest ska utredas

Poliser som tittade på porrfilm, på en intern fest på polishuset i Skellefteå, är nu föremål för polisens enhet för interna utredningar. Med på festen var en kvinna som för 17 år sedan medverkade i porrfilmen och när hon efteråt fick reda på att porrfilmen visats kände hon sig kränkt.
Micael Lindahl, som är vice områdeschef vid Skellefteåpolisen ser mycket allvarligt på det som hänt, och de inblandade har fått stå till svars vid interna träffar.

- Dom här poliserna som har varit med om det här får helt enkelt gå ut på arbetsplatsträffarna och berätta vad som har hänt. Sen har man en diskussion om det här är okej eller inte, och det är det givetvis inte. Så det dom har fått är ganska många skopor ovett av sina kollegor.

Vad säger dom själva?
-
Dom skäms, det var ytterst dumt gjort helt enkelt, säger Micael Lindahl, vice områdeschef vid Skellefteåpolisen.

Idag ska Micael Lindahl träffa kvinnan för att diskutera det som hänt. Lindahl säger att det i första hand kommer att handla om hur kvinnan ska få en vettig ursäkt.

- Sen är det upp till henne hur hon vill gå vidare med det här, hon har ju ett ombud. Vi inom polisen kommer att jobba internt med frågan för att se till att det inte händer igen, säger Micael Lindahl.

Polisens interna utredning leds av en åklagare.

Reporter Lennart Odhström