Sjöstedt omstridd och saknad

Det var ett oenigt vänsterparti som i går utsåg tillfälliga ledarna Ulla Hoffmann och Ingrid Burman. Jonas Sjöstedt var förstahandsvalet för en del ledamöter.
Men tre ledamöter i partistyrelsen valde att avstå från beslutet. De ville ha Jonas Sjöstedt i stället för Ulla Hoffman, rapporterar Ekot. EU-parlamentarikern Jonas Sjöstedt väljer idag att till P4 Västerbotten inte alls kommentera valet av ledare. Han var en av de förhandstippade favoriterna och har tidigare sagt att han inte ville leda partiet men däremot att han kan tänka sig att vara andre vice ordförande - i en utomordentligt spännande period med folkomröstningen om EMU. Nu blev det inte så. Sören Wibe, ordförande i Socialdemokrater mot EMU, hade hoppats på vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. Wibe säger till Ekot att han blev lite förvånad att man har råd att låta en sådan som Jonas Sjöstedt sitta på avbytarbänken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".