Folkets Hus i ekonomisk kris

Den ekonomiska situationen för folkparkerna i norrland är dyster. Umeå Folkets Hus gick förra året med 1,5 miljoner kronor i förlust och för Folkparken i Skellefteå väntar en konkurs i vår om inte någonting görs för att rädda bolaget.
Både Skellefteås och Örnsköldsviks kommuner har nu tillsatt en utredning för att se om det finns en lösning för framtiden som inte innebär en allt för stor förslut för kommunen.Leif Gustafsson är chef på fritidskontoret i Skellefteå och han har idag räknat på tre alternativ som ska vara klar att presentera för politikerna i slutet av månaden. Men det finns också ett alternativ till - sälja. Men prislappen är på 20 miljoner kronor och Leif Gustafsson tror att det är få som är intresserade av ett bolag med skral ekonomi och läget på vitberget där det finns fler restauranger som allla dom också har problem med att gå runt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".