Vuxna på bussar

Sedan i går kväll finns återigen föräldrar från flera idrottsföreningar med på lokalbussarna i Umeå under stökiga kvällsturer.
Fler vuxna på bussarna ska ha en lugnande effekt och minska skadegörelsen. Under förra hösten och våren genomfördes ett projekt där det kommunala bussbolaget ULTRA tillsammans med, Umeå fritid, Skolan i Umeå och socialförvaltiningen. Dessa ville göra något för att åstadkomma en trivsammare miljö både för passagerare och chaufförrer, under dom senare bussturerna på fredag och lördagkvällar. Lösningen var att låta föräldrar och ledare från idrottsföreningarna i kommunen åka med på dom tider och linjer där det var mest problem. Den här gången deltar Gimonäs CK Ersboda SK och KFUM Basket. I utbyte får föreningarna en liten ersättning - Det fungerade så pass bra förra gången att projektet nu fortsätter, säger Fredrik Forsell på ULTRA
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista