ALPINT

Pietilä-Holmner bästa västerbottning i helgens världscupsdeltävlingar

Helgens alpina världscupsdeltävlingar för damerna genomfördes i tyska Ofterschwang. Bästa västerbottning var Maria Pietilä-Holmner som slutade på elfte plats i söndagens slalom och trettonde plats i lördagens storslalom.

Maria Pietilä-Holmner var i bättre form än Anja Pärson under helgen. Med den tredje snabbaste tiden i andra åket på i storslalomen på lördagen åkte Pietilä-Holmner in på en trettondeplats. Anja Pärson gjorde en del teknikmissar och hamnade på artonde plats. Vann gjorde italienskan Denise Karbon.

Ännu sämre gick det för Pärson i slalompisten på söndagen. Pärson körde ur i första åket - en poängförlust som gör att hon nu ger upp hoppet om att vinna den sammanlagda världscupstiteln. Betydligt bättre gick det för Pietilä-Holmner som åkte in på en elfte plats. Marlies Schild, Österrike, vann före svenskan Therese Borssén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista