Kris för akutsjukvården i Sorsele

Akutsjukvården i Sorsele försvinner om inte landstingspolitikerna ändrar sig. Verksamhetschefen vid sjukstugan i Sorsele, Gunilla Hegardt, tänker lägga fram ett budgetförslag där akutplatserna stryks helt.
Landstingsstyrelsens har lovat att alla kommuner i inlandet ska ha kvar sin akutvård. Men när det gäller Sorsele går det inte att uppfylla, säger Gunilla Hegardt till P4 Västerbotten. Enligt Gunilla Hegardt så har man redan ett minimum av personal sedan nedskärningarna för två år sedan och kan inte spara mer Om sjukstugan i Sorsele lägger fram ett budgetförslag, i slutet av månaden, där man lägger ned akutvården blir det en politisk fråga. Det säger ordföranden för södra Lapplands folkhälsonämnd, socialdemokraten Gunilla Johansson. Hon säger att det stämmer att landstingsstyrelsen sagt att ingen inlandskommun ska mista akutvården. Och det är det som gäller. Om det ändå kommer en budget från Sorsele där akutvården läggs ned blir akutvården i Sorsele en politisk fråga som vi får diskutera då, säger Gunilla Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".