Nordea tar över Svensk kassaservice

I dag har Svensk kassaservice 21 kontor fördelade över länets alla kommuner, Nordea tar över Umeå och Skellefteå men senast den sista december i år ska de övriga kontoren vara avvecklade.

Det innebär att medborgarna istället får vända sig till en annan bank, matvarubutik eller kanske bensinmack för att betala räkningar eller ta ut kontanter.

I juni förra året togs ett beslut i riksdagen att svensk kassaservice skulle avveckla sina kontor, och samtidigt var Nordea beredda att ta över ett 70 tal av Svensk kassaservice kontor i landet. Enligt riksdagsbeslutet så ska medborgarna även fortsatt ha tillgång tillgång till grunläggande betaltjänster,

För orter där marknaden inte visar nåt intresse för att ta över kassaverksamheten ska PTS, Post- och telestyrelsen upphandla tjänsten.

PTS har utgått från de orter där Svensk kassaservice finns i dag, som kontor eller via ombud, och där det inte finns en bank inom 3 mils avstånd.

I Västerbotten kommer PTS att upphandla betaltjänster i Högland Saxnäs Kittlefjäl Ammarnäs Fredrika och Slussfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista