Lycksele

Lycksele arbetar mot droger

Intresset att bekämpa drogmissbruk är större än nånsin i Lycksele.

Polisen, skolorna och många fler aktörer jobbar tillsammans med den nystartade kommunala beroendeenheten för att tidigt upptäcka unga som kommer i kontakt med droger.

I veckan hölls ett informationsmöte för allmänheten och intresset var stort, säger Hans Jäderström från beroendeenheten.

Det var ungefär 75 till 80 personer som fanns på Medborgarhuset igår kväll när Demokratigruppen, Socialförvaltningen och Folkhälsorådet i Lycksele hade bjudit in till information om vad som händer när det gäller alkohol och droger i kommunen.

Polisen, Nattvandrarna och Svenska kyrkan tillhörde de som berättade, liksom drogsamordnaren Samuel Svensson Steen från Vilhelmina, om sina erfarenheter. Och från kommunens beroendeenhet fanns Hans Jäderström som under ett par-tre månader nu jobbat med att kartlägga och tidigt upptäcka unga som testar droger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".