SKIDORIENTERING

SM i Lycksele bjöd på propagandaavslutning

Svenska mästerskapen i skidorientering har genomförts i tre dagar i Lycksele med Lycksele IF och Umeå OK som samarbetande arrangörsklubbar.

Söndagens stafetter bjöd på spännande tävlingar i strålande vinterväder och perfekta förhållanden. Seniorsegrare blev bland damerna Fältjägrana från Östersund och i herrtävlingen vann Alfta Ösa en dramatisk uppgörelse med Domnarvet.

I herrtävlingen åkte Sveriges bäste skidorienterare Erik Rost ut på slutsträckan 3,5 minut efter ledande Tobioas Åslund för Domnarvet. Med en dryg kilometer kvar var Rost ikapp och båda åkarna kom samtidigt in till stämpling vid sista kontrollen. Väl där trasslade man in sig i varandras utrustning och båda föll, men Erik Rost var snabbast upp och kunde vinna för hälsingelaget Alfta Ösa. Umeå OK var enda västerbottenslag på en sjätte plats.

I damtävlingen vann alltså Fältjägarna före bodenklubben Vittjärvs IK med bl.a. förra bjurholmsbon Stina Grenholm i laget.IFK Umeå blev femma och Umeå OK kom på sjätte plats.

I IFK Umeås lag åkte Sveriges bästa orienterare - Helena Jansson - den första sträckan. Helena studerar i Umeå till läkare och i orientering tävlar hon för hemmaklubben IF Hagen i Skövde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".