Moderat kommunalråd i Malå

I Malå har moderaten Arne Hellsten valts till kommunalråd. Eftersom det socialistiska blocket har en stor majoritet är valet av en moderat mycket överraskande.
På grund av att socialdemokraterna inte kunnat enats om en efterträdare till nuvarande kommunalrådet Rolf Andersson, förde de borgerliga fram moderaten Arne Hellsten till omröstningen i fullmäktige igår. Och vann. Hellsten är redan nu oppositionsråd på deltid. Inför fullbordat faktum har vänstern och socialdemokraterna möjligheten att återvända till förhandlingsbordet och om man kan enas om en gemensam kandidat kan man begära misstroendevotum och riva upp beslutet. Hur som helst gäller utnämningen av Arne Hellsten bara till valet nästa år. Arne Hellsten tror att just det faktum att det är valår kan komma att göra de annars ganska eniga partierna i Malå mer partipolitiskt profilerade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".